Andras röster om Billingsmetoden®

Kroppen är gjord så att denna metoden ska fungera
Billingsmetoden® gör ingenting med min kropp såsom andra preventivmetoder gör (ex p-piller) utan jag får lära känna min kropp så som den är. Vi är 21 år och fick höra om metoden av en kvinna i vår församling – en vän. Det har tagit oss ganska lång tid att få grepp om metoden, men det har känts viktigt eftersom det är den bästa preventivmetoden vi känner till. Man måste vara två om att lära sig den och det krävs mycket tålamod, men när den väl sitter behöver man inte lära om. Hoppas många vill lära sig den.

När det inte blir barn fast man försöker
Det här är berättelsen om hur vi blev föräldrar.
Efter sju år hade vi nästan börjat förlika oss med tanken att vi aldrig skulle få några barn. Då mötte vi en kvinna som var handledare. Hon frågade oss den frågan som ingen förut vågat fråga, varför vi inte hade några barn. Det enda vi kunde svara var att det inte blivit så. Vi hade inte gjort någon utredning, det hade bara inte blivit av.

Kvinnan berättade för oss om metoden som går ut på att lära känna när man har sina fruktsamma perioder, och vi blev nyfikna. Jag hade alltid haft mycket oregelbunden mens så det var svårt att veta när ägglossningen skulle inträffa.

Efter mötet med handledaren började jag känna efter det äggviteliknande, hala sekret som handledaren beskrivit som fruktsamt. Vid något tillfälle kunde jag känna något som liknande den beskrivningen men inte riktigt ändå. Månaderna kom och gick och vi fick mer undervisning om metoden och under tiden började vi förstå att jag inte hade ägglossning varje månad som jag tidigare trott. Jag var noga med att varje dag känna efter ”vad det var för dag” och fylla i kartföringsbladet.

Efter fyra månader, utan att känna något fruktsamt sekret kom vi hem en kväll och då kände jag mycket tydligt den hala, blöta känslan som vi så länge väntat på. Den kvällen blev vår son till, och morgonen därpå var sekretet borta. Det blev lång väntan innan vi förstod att jag verkligen var gravid. Vår son föddes i september och efter drygt två år fick vi vår andre son.

När man väl lärt känna vad som hände med ens kropp var det inte längre svårt att bli gravid. Jag vet nu att jag inte har ägglossning varje månad och att det fruktsamma sekretet bara känns någon dag. När vi nu har fått två fina pojkar använder vi metoden som preventivmedel.