Vill du undvika att bli gravid?

Du behöver inte ha en regelbunden menstruation för att använda Billingsmetoden® i syfte att undvika graviditet. Metoden grundar sig på att du varje dag observerar ditt sekretmönster. Genom kartläggning av menscykeln får du lära dig när din fruktsamma fas börjar och slutar. Genom att följa Billingsmetodens® fyra, enkla regler kan ni på ett effektivt sätt undvika en graviditet. Billingsmetoden® har metodfel på 0,5 vilket gör den i genomsnitt 99,5% säker om alla regler efterföljs, vilket gör metoden lika säker som p-piller.

Billingsmetoden® bygger på 70 år av vetenskaplig forskning och studier men vi vill understryka att säkerheten främst uppnås genom att en person eller ett par lär sig metoden från en certifierad handledare som genomgått utbildning. Att lära sig metoden på egen hand rekommenderas inte då det kan lätt leda till missförstånd och säkerheten minskar drastiskt.

Lever man i ett förhållande är det viktigt att partnern får del av samma kunskap som kvinnan så vi välkomna gärna partnern till samtalen med handledaren.

Läs mer i handboken om Billingsmetodens® fyra regler.